Колишній член «Партії регіонів», ректор Національного університету податкової служби Петро Мельник, якого звинувачують у хабарництві, помер у лікарні «Феофанія».

Про це повідомив адвокат корупціонера Ігор Черезов.

Відомо, що Мельник помер сьогодні, 16 грудня, від двосторонньої пневмонії.

Нагадаємо, Мельника вперше затримали 27 липня 2013 р., коли він отримав від двох громадян хабара в розмірі 40 тисяч і 80 тисяч гривень за вступ їхніх родичів у вищий навчальний заклад, яким він керував.

7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстеження його перебування. Проте 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши браслет. Вже 14 серпня Мельника оголосили в міжнародний розшук, а 1 квітня 2014-го він сам здався правоохоронцям, коли прилетів з Лондона до Борисполя.

2 квітня 2014 Печерський районний суд Києва обрав для Мельника запобіжний захід у вигляді застави в сумі 22,8 мільйона гривень. 7 травня Апеляційний суд Києва знизив розмір застави Мельнику до 609 тисяч гривень.

А вже у жовтні 2015 року Печерський суд Києва відмовився продовжувати домашній арешт екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, на якому наполягала прокуратура.

Додамо, що Мельник був членом "Партії регіонів".

ІА "Вголос": НОВИНИ