У п'ятницю, 28 лютого, помер американський фізик-теоретик англійського походження і один з творців квантової електродинаміки Фрімен Джон Дайсон.

Про це повідомляє National Geographic.

Як зазначається, Фрімен Дайсон, якому на момент смерті було 96 років, вважається теоретиком, який об'єднав світ атома і електрона, критиком випробувань ядерної зброї, розробником космічних цивілізацій і противником зміни клімату. Він був членом Лондонського королівського товариства і Національної академії наук США.

Вчений є вважається теоретиком, який об'єднав світ атома і електрона, критиком випробувань ядерної зброї, розробником космічних цивілізацій і противником зміни клімату. Він був членом Лондонського королівського товариства і Національної академії наук США.

Дайсон також вважається одним із творців сучасної квантової електродинаміки.

Колеги вченого описують його як скромну і сором'язливу людину, який завжди був радий попрацювати з іншими над їхніми ідеями. Один з його колег розповів: «Його секрет полягав у тому, що він просто говорив» Так «всьому в житті, до самого кінця».

Сам вчений незабаром після свого 90-го дня народження розповідав в інтерв'ю: «Я не людина великих питань. Я шукаю загадки. Я шукаю цікаві завдання, які можу вирішити. Мені все одно, важливі вони чи ні, і тому я безумовно не одержимий рішенням якоїсь великої таємниці. Це не в моєму стилі».

Нагадаємо. вчений розповів, що відчуває людина під час смерті.

ІА "Вголос": НОВИНИ