У 2021-му році Івану виповнилось 103 роки.

Сьогодні вранці, 31 жовтня, пішов з життя запорізький ветеран Другої світової війни Іван Залужний. Відомо, що він брав участь у Сталінградській битві.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив ексголова Запорізької ОДА Костянтин Бриль.

«З його іменем в Запорізькій області та всій Україні пов’язані дуже героїчні та патріотичні спогади. Адже Іван Анікейович захищав нашу країну від коричневої чуми, а його рідний онук віддав життя за Україну. Легендарний запорізький ветеран пережив Голодомор 1932-1933 років. Після закінчення шести класів отримав професію токаря і влаштувався на роботу на завод ім. Енгельса (нинішній кабельний) у Запоріжжі, де в секретному цеху виробляв деталі снарядів. У 1938 році був призваний у 14-й гірськострілецький кавказький полк. Проходив службу на Далекому Сході. З початком війни у складі 355-ого окремого батальйону морської піхоти брав участь у боях за Сталінград. Пройшов не тільки всю війну, а ще і японську кампанію. Дослужився до капітана I рангу. Після війни продовжив службу в армії», - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що 2014-му році Іван Залужний втратив єдиного онука, який загинув під Амвросіївкою Донецької області, врятувавши у бою 50 побратимів.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ