У Коста-Бланці (Іспанія) помер легендарний фронтмен гурту Uriah Heep Кен Генслі.

Про це повідомив його брат Тревор Генслі на своїй сторінці у Facebook.

На 76-му році життя помер відомий англійський рок-музикант Кен Генслі. Найбільшої слави Кен зазнав як фронтмен британського рок-гурту Uriah Hepp.

«Я пишу це із важким серцем, аби ви знали, що мій брат Кен Генслі спочив з миром у середу ввечері. Його красуня дружина була поруч із ним в останні хвилини його життя. Кен буде кремований під час закритої церемонії в Іспанії, тому не питайте нас про похорон», - написав Тревор Генслі.
Коротка біографія музиканта:

Кен Генслі народився 24 серпня 1945 року в Пламстеді на південному сході Лондона в сім'ї офіцера військово-морського флоту. Батько дав своїм дітям суворе релігійне виховання в вікторіанському дусі. У десятирічному віці з усією родиною (батьками, трьома братами і сестрою) він переїхав в Стівенейдж. Тут у віці одинадцяти років він почав освоювати гітару, користуючись «самовчителем» Берта Уідона.

Свій перший концерт Кен Генслі дав в залі заводу Ментмор у вересні 1960 року. Потім був учасником місцевих груп The Blue Notes, Ken And The Cousins, а також Kit And The Saracens, з членів якої в 1963 році утворилася The Jimmy Brown Sound. Остання група зробила записи, але до нашого часу вони не збереглися

У 1965 році разом з Міком Тейлором Кен Генслі увійшов до складу The Gods, де написав велику частину композицій, співав і грав на органі. Паралельно грав у проекті Head Machine (в основному, на гітарі).

Наприкінці 1969 року Кен Генслі прийняв пропозицію Пола Ньютона приєднатися до групи Spice, що шукала клавішника. Незабаром склад змінив назву на Uriah Heep. Генслі став основним автором групи. Він приносив у студію базові ідеї, пісенні структури, аранжування яких  пізніше робили всі учасники гурту. "В основному я писав музику на гітарі тому, що ми багато гастролювали і в ті дні не існувало портативних клавішних, які можна було б взяти з собою", - говорив музикант

Участь в Uriah Heep принесла Генслі світову славу. Своїм улюбленим періодом в історії групи Генслі називав час роботи над альбомом Demons and Wizards, коли всі музиканти були дуже згуртовані.

Розпад Uriah Heep, на думку Генслі, був вирішений наперед смертю Гері Тейна, якого він називав найкращим музикантом в групі. У 1980 році Кен Генслі покинув групу Uriah Heep і працював сольно.

ІА "Вголос": НОВИНИ