Режисер Джон Гілберт Евілдсен, відомий такими своїми роботами як «Роккі» (1976) і  «Хлопець-каратист» (1984-1989 рр.), помер у віці 81року. Про це агентству Тһе Los Angeles Times повідомив син режисера Ентоні Евілдсен. За його словами режисер помер у п'ятницю в Лос-Анджелесі від раку підшлункової залози.

«У моєму розумінні він був надзвичайною людиною. Неймовірно талановитим, енергійним і дуже впертим. Часом йому це шкодило, а часом і йшло на користь», - повідомив Ентоні Евілдсен.

Сам режисер розповідав, що не відразу почав працювати над «Роккі».

«Коли цей сценарій (також написаний Сталлоне) мені приніс старий друг... Я сказав, що у мене немає інтересу до боксу, я думаю, що бокс - це дурість, - сказав Евілдсен в інтерв'ю Baltimore Sun у минулому році. - Він молив і благав, тому я, нарешті, прочитав його. І на другий чи третій сторінці він (Роккі) розмовляє зі своїми черепахами, «Кафф і Лінк». Я був зачарований цим, і я подумав, що це чудове вивчення характеру і прекрасна любов. І я сказав «так», - згадував тоді режисер.

Сильвестр Сталоне, який зіграв головну роль боксера Роккі, на своій сторінці в Instagram прокоментував смерть режисера: 

«Великий режисер Джон Г. Евілдсен, який отримав «Оскар» «за режисуру "Роккі»! Я впевнений, що скоро ви будете керувати хітами на небесах. Дякую, Хитрий», - написав актор.

 

The great director John G. Avildsen Who won the Oscar for directing Rocky! R. I. P. I'm sure you will soon be directing Hits in Heaven- Thank you , Sly

Публикация от Sly Stallone (@officialslystallone)

 

ІА "Вголос": НОВИНИ