Про це повідомляє видання The Telegraph.

Він помер у лікарні 7 червня після важкої хвороби дихальних шляхів, пише «Лента».

На рахунку Крістофера Лі більше 250 фільмів, з них 69 - фільми жахів. Найбільшу популярність йому принесли ролі лиходіїв. Лі - командор ордена Британської імперії.

Актор також відомий одним з найвдаліших втілень на кіноекрані образу Дракули в однойменному фільмі 1958, а також у численних сиквелах. У числі інших його відомих акторських робіт: граф Дуку в «Зоряних війнах», граф Рошфор в «Трьох мушкетерах», Бармаглот в «Алісі в країні чудес» і Шерлок Холмс в декількох вільних екранізаціях.

Лі народився в 1922 році в Лондоні. Свою першу роль він зіграв в 1931 році - лиходія Румпельштільцхена в однойменній шкільній постановці. Він закінчив Веллінгтонського коледж, після чого працював службовцем в декількох Лондонських навантажувальних компаніях. У 1947 році Лі вступив до акторської школи, а вже через рік отримав першу роль в кіно. У середині 1950-х актор починає активно зніматися у фільмах жахів - «Прокляття Франкенштейна», «Хаммер», «Дракула». Амплуа лиходія залишилося з Лі протягом всієї кінокар'єри.

Лі активно займався музикою. Перший альбом під назвою Christopher Lee Sings Devils, Rogues & Other Villains актор випустив в 1998 році. Всього вийшло чотири сольних альбоми, реліз останньої платівки - Metal Knight - відбувся в 2010 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ