Український народний артист Анатолій Решетніков, якому було 94 роки, помер 22 лютого у Києві. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook журналіст Олег Вергеліс.

«Сумна новина. Пішов з життя патріарх вітчизняної сцени, народний артист України Анатолій Решетніков. Актор яскравої харизми, сильного темпераменту. Пам'ятаю його чудового Соріна в «Чайці», запам'яталися інші блискучі ролі його пізнього періоду на сцені Київського театру ім. Лесі Українки», – написав журналіст.

Причина смерті актора не повідомляється. Поки відомо лише, що помер він у Домі ветеранів сцени у Пущі-Водиці, де проживав останнім часом.

Анатолій Решетніков народився в Києві. Закінчив Київський театральний інститут. 53 роки грав у Київському російському драматичному театрі ім. Лесі Українки.

Відомий за ролями Дон Жуана в «Камінному Господарі», Річарда Айрона «У пущі» , Астров «Дядя Ваня» , Віктора Кареніна «Живий труп» та інших.

Серед фільмів у його біографії — «Вогненний міст», «Далеко від Батьківщини», «П'ятірка відважних», «Стара фортеця», «Комісар Сергушин», «Захисник Сєдов», «Панове артисти» , «Школа скандалу».

Від 1973 року він також займався і викладацькою діяльністю, працював у Київському інституті театрального мистецтва. Написав книгу-спогадів «Театр – моє призначення» (2002). Нагороджений орденом «Знак Пошани» та медалями.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ