У вівторок відбулася у Києві зустріч секретаря РНБО України Олександра Турчинова із помічником державного секретаря США з питань контролю над озброєнням, верифікації та дотримання міжнародних угод Френком Роузом, повідомляє сайт РНБО.

У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію на Донбасі та агресію Росії проти України, приділивши значну увагу питанню порушення Російською Федерацією міжнародних угод та зобов'язань, у тому числі щодо нерозповсюдження зброї.

Крім того, під час зустрічі співрозмовники обговорили питання співпраці щодо відновлення системи колективної безпеки в Євроатлантичному просторі.

Роуз також зустрівся з заступником міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігорем Долговим. 

Під час зустрічі йшлося про встановлення міжурядової лінії зв’язку між США та Україною, питання стратегічної стабільності в контексті політики США та Росії, зниження ядерної небезпеки та контролю звичайного озброєння, пише прес-служба Міністерства оборони.

«Змушені констатувати, що своїми діями Російська Федерація намагається зруйнувати сформовану після закінчення «холодної війни» європейську архітектуру безпеки, і ми повинні разом давати цьому рішучу відсіч», – сказав Френк Роуз.

Френк Роуз прибув в Київ 18 січня. Як повідомляли в Держдепартаменті США,він пробуде в Україні до 20 січня і проведе зустрічі з представниками МЗС України, Міноборони, державного космічного агентства.

ІА "Вголос": НОВИНИ