Про це повідомляє «Новая газета».

«Ми матері наших дітей— Станіслава Клиха і Агєєва Віктора. З великою повагою до наших влад, Російської Федерації та України, просимо, благаємо вас звільнити, помилувати наших дітей, які перебувають в полоні, і, як Станіслав, у в'язниці, де він вже три роки», — сказала Тамара Клих.

За її словами, вона вже півроку не знає нічого про сина.

«Я хочу щоб ви, Володимир Володимирович Путін, і наша українська влада, Петро Олексійович Порошенко, вирішили це питання. Мені здається, в ваших силах це зробити — наших дітей повернути додому, помилувати їх і припинити війну», — продовжила Клих.

До цих слів приєдналася Світлана Агеєва, закликавши припинити війну.

«Володимир Володимирович, це в ваших силах, ми віримо, допомогти нам! І ще від себе я хотіла б попросити, як людина, як проста людина, що час припиняти цю війну, яка роз'єднала наші народи. Ось це горе, воно зараз об'єднує наші материнські серця. І ми разом! ми звертаємося до вас ще раз: почуйте нас, будь ласка, допоможіть в нашому горі і допоможіть всім народам Росії та України зрозуміти один одного і бути знову разом! Це дуже щире прохання. Так далі жити не можна. Ми дуже сподіваємося, що ви нас почуєте і допоможете», – попросила мати Агєєва.

Нагадаємо, Верховний суд Росії визнав законним вирок українцям Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, засудженим на 22,5 і 20 років позбавлення волі за нібито участь у бойових діях на боці чеченських повстанців у 1990-х роках

Віктор Агеєв – російський контрактник. Натомість в Міноборони РФ заявили, що він у травні 2016 року звільнився в запас і службу за контрактом не проходив. В той же час мати Агеєва повідомила, що її син у травні цього року надіслав їй фотографію наказу про присвоєння йому звання єфрейтора. Пізніше Агеєв підтвердив українським ЗМІ, що він є військовим-контрактником Збройних сил РФ.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ