[media=161751,161752,161753,161754,161755,161756,161757] 

Про це «Вголосу» повідомила прес-служба НОК у Львівській області.

З 16 листопада до 30 листопада з нагоди Дня Гідності та Свободи відбувались спортивно-пізнавальні заходи для дітей родин Героїв Небесної Сотні та учасників АТО. Понад 400 дітей відвідали тренувальні зали спорткомплексу СКА. Дітей знайомили із різноманітними видами спорту, серед них: плавання, кульова стрільба, кінний спорт, бойові види, велотрекові гонки тощо. Спортсмени, серед яких були і учасники Олімпійських ігор, розповідали про свій вид, демонстрували свої вміння та ділились секретами успіху.

Ближче діти могли познайомитись зі стрільбою з лука: із допомогою професійних тренерів та спортсменів кожен охочий мав змогу вистрілити у ціль. Також мали змогу випробувати свої сили у кульовій стрільбі, їзді верхи на конях та їзді на велосипеді.

«Вважаю, що такі заходи обов’язково потрібно проводити. Адже такого роду екскурсії допомагають більше зацікавити дітей у занятті спортом, а також дають змогу ознайомитись із великим спектром видів. Це у майбутньому допоможе їм скоріше визначитись із вибором. Я бачу, як вони із захватом спостерігають за спортсменами та яка радість з’являється на обличчі, коли вони вистрілюють із лука. Впевнений, після цих екскурсій більша частина з них почне займатись спортом», – сказав голова відділення НОК у Львівській області Юрій Турянський.

Наприкінці екскурсії діти отримували подарунки від відділення НОК у Львівській області, Фундації Юрія Турянського «Почни з себе» та проекту «Мій тато захищає Україну».

За останні дні одну з найкращих спортивних баз Львівщини, яка має статус бази олімпійської підготовки, відвідали організовані групи дітей з Жовківського, Радехівського, Дрогобицького, Старо - Самбірського, Самбірського, Пустомитівського, Золочівського, Бродівського, Бузького, Перемишлянського, Жижачівський районів та м. Стрий.

До організації та проведення цього заходу окрім керівництва навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України у м. Львові активно долучилися структурні підрозділи галузі фізичної культури та спорту райдержадміністрацій, обласний центр «Спорт для всіх», тренери дитячо-юнацьких спортивних шкіл, провідні спортсмени - олімпійці Львівщини, волонтерські організації та ін.

ІА "Вголос": НОВИНИ