Такі результати грудневого соціологічного опитування компанії Research & Branding Group.

Оцінка року, що минає, має низку особливостей, обумовлених віком, місцевістю і регіоном проживання респондентів. Так, серед молоді однакове число нейтральних і негативних оцінок 2017 року для України.

Зі збільшенням віку респондентів число негативних оцінок зростає і переважає над нейтральними. Мешканці сільської місцевості менш песимістичні в оцінці 2017 року, ніж жителі міст всіх типів.

Соціологи помітили тенденцію до зниження нейтральних оцінок із заходу (єдиний регіон, де нейтральні оцінки переважають) на схід. 

Уже не вперше опитування показало, що українці набагато оптимістичніше оцінюють рік, що минає, для своєї родини, ніж для країни.

Понад половину опитаних жителів України (54%) вважають 2017 рік для себе і своїх сімей в чомусь важким, а в чомусь вдалим, тоді як однозначно важким і поганим для себе і сім'ї назвали 2017 рік третина українців (31%).

Оптимістом в оцінці року, що минає, для себе і сім'ї є кожен десятий українець (13%). Залежно від регіону проживання найбільше число однозначно позитивних і найменше число негативних оцінок поставили на Заході України, тоді як на Сході найбільше негативних і найменше позитивних оцінок.

За даними соціологів, хороший новорічний настрій переважає на заході України, але і схід не лідер за поганим налаштуванням – таким тепер є центр.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ