Про це, а також події і учасників під час прес-конференції з нагоди 24 Форуму видавців у вівторок, 12 вересня, розповіли організатори заходу, передає кореспондент «Вголосу».

На Форум видавців завітає понад 1000 авторів, інтелектуалів, художників та культурних діячів. Учасниками заходу є 168 видавництв. У програмі Форуму  – 890 літературних, мистецьких, освітніх і соціальних заходів та 14 тематичних кластерів і 10 спецпроектів. Події заходу відбудуться на 39 локаціях.

Як розповіла програмний директор Софія Челяк, до Львова завітає десант іноземних авторів з 24 країн світу: Філіп Сендс із Великої Британії, Алісія Гарріс зі США, Ян Вагнер з Німеччини, перша книга і історії, яка   отримала премію за поезію, та ніші. Серед українських письменників які презентуватимуть свої книги, - Сергій  Жадан , наталка Сняданко, Костянтин Москалець, Василь Шкляр та інші.

«Ми створили також комунікаційну платформу, на якій можуть дискутувати літературознавці, книговидавці, - зазначила вона.

Як додала президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль, офіційне відкриття 24 Форуму видавців відбудеться 13 вересня о 13:00 год. Також у цей день о 19:00 год – урочисте відкриття 12 Львівського міжнародного літературного фестивалю. 14 вересня відбудеться церемонія вручення премії «Найкраща книга Форуму» о 19:00 год. До слова, на конкурс «Найкраща книга Форуму-2017» надійшло 447 видань. А 16 вересня – Ніч поезії та музики. Початок о 22:00.  Закриття Форуму – 17 вересня о 19:30 год, де у FESTrepublic відбудеться «То є Львів Party».

ІА "Вголос": НОВИНИ