Про це повідомила очільниця Харківської державної адміністрації Юлія Світлична під час брифінгу керівництва штабу з питань ліквідації наслідків подій у Балаклії, передає «Укрінформ».

«На сьогодні ми нарахували вже 23 об’єкти з різним ступенем пошкодження. Об’єктів, безумовно, буде більше», - зазначила Світлична.

Водночас, вона наголосила, що за попередньою домовленістю, Кабмін виділить із Резервного фонду кошти для того, щоб покрити потреби місцевих мешканців щодо фінансування пошкодженої інфраструктури.

Очільник Харківської ОДА додала, що разом із ревізією будівель фахівці займаються розмінуванням територій від снарядів.

«На сьогодні повністю розміновані 4 із 9 селищ. Наразі в них відновлюється електро- та газопостачання», - підкреслила Світлична.

Нагадаємо, станом на 24 березня зареєстровано п’ять осіб, які постраждали внаслідок вибухів у Балаклії та наслідків НП.

Пожежу у Балаклії на Харківщині загасили повністю, тепер ліквідовують її наслідки.

Раніше у Міністерстві оборони України повідомили про початок ліквідації наслідків вибухів на військових складах у місті Балаклія на Харківщині.

Як писав «Вголос», вчора, 23 березня, о 2:45 на окремих майданчиках бази озброєння, що розташована у місті Балаклія Харківської області, розпочалася пожежа

Станом на 8:00 інтенсивність вибухів на місці пожежі у Балаклії значно зменшилася. Сапери почали розмінування території, прилеглої до майданчиків з озброєнням.

За даними Державної служби надзвичайних ситуацій, через розгорнуті пункти із Балаклії вдалося вивезти 2450 осіб, понад 17 тисяч осіб виїхали самостійно.

ІА "Вголос": НОВИНИ