Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

За даними Держстатистики, у серпні 2016 року населенню України за спожиті комунальні послуги було нараховано до сплати 3,87 млрд грн, з яких було сплачено лише 2,9 млрд грн, тобто 25,1% населення не сплатило за спожиті послуги.

«У серпні 2016р. населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 2,9 млрд грн (74,9% нарахованих за цей період сум), за електроенергію — 1,5 млрд.грн (95,5% нарахованих за цей період сум)», — йдеться в повідомленні.

Так, на кінець серпня 2016 року залишається заборгованість населення зі сплати за централізоване опалення та гаряче водопостачання - 4,8 млрд грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій — 2,5 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення — 1,8 млрд грн, за вивезення побутових відходів — 0,4 млрд грн, за електроенергію — 2,9 млрд грн.

Водночас нараховані упродовж січня—серпня 2016 року бюджетні кошти (субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг) організаціям, що надають домогосподарствам послуги газопостачання перевищували вартість фактично спожитих послуг на 1,0 млрд грн.

Додамо, що дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ