[media=160684,160685,160686,160687,160688,160689,160690,160691,160692,160693] 

Про це повідомляє «Громадське».

«Ми повинні шанувати пам'ять Бандери, оскільки він вчив боротися з внутрішнім та зовнішнім ворогом», – зазначила одна з учасниць ходи. 

Мітинг розпочався з Національного Гімну України у виконанні понад тисячі прихильників лідера ОУН, повідомляє «Укрінформ».

Після виконання гімну слово взяв колишній народний депутат від партії ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко. Він привітав учасників мітингу зі 108 річницею від дня народження Степана Бандери і закликав присутніх згадати всіх представників ВО «Свобода», які загинули в зоні АТО.

Мірошниченко оголосив прізвища всіх полеглих у зоні АТО і наприкінці вигукнув: «Герої не вмирають!».

«Ми є бандерівцями, і ми є нацією переможців», – додав він.

Далі за чергою почали виступати інші представники «Свободи».

«Чому наші вороги так бояться Бандери? Тому що Бандера – це символ справжньої України, як Шевченко», – зазначив Юрій Сиротюк.

Учасники мітингу пройшли центральними вулицями столиці і в фіналі провели віче на Майдані Незалежності, деякі прийшли з дітьми. Про це «Громадському радіо» розповів учасник акції, екс-депутат київської міськради Руслан Андрійко.

«Бандера — це є символ. Сьогодні, власне, це  привід не тільки для того, щоб вшанувати Бандеру, але й реалізувати ті засади, які він прописував щодо подальшої долі України. Ну і це окрім того привід просто тверезо, здорово зустріти новорічні свята, не в алкоголічному пориві, а тверезо, серед українців та молоді», — розповів Руслан Андрійко.

За його словами, 70% учасників — це кияни, які приходять з дітьми.

Масові заходи з нагоди 108-ї річниці від дня народження Степана Бандери у столиці охороняє 700 правоохоронців, з яких 250 військовослужбовців Національної гвардії.

Аналогічні марші проходять і в інших містах України. Зокрема, у Львові, Хмельницькому, Луцьку, Ужгороді, Дніпрі, Одесі і т.п.

ІА "Вголос": НОВИНИ