Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом демократичних ініціатив ім. Кучеріва, повідомляє Громадське радіо.

Згідно з результатами опитування, у країнах ЄС ніколи не були 85% жителів підконтрольної Україні території Луганської області і 76% жителів підконтрольної Україні території Донецької області.

Так, за інформацією соціологів, на підконтрольній території Донбасу лише 3% жителів отримали біометричний закордонний паспорт. Аналогічний показник в інших регіонах України є дещо вищим. Старий закордонний паспорт і чинна Шенгенська віза також є у 3% жителів підконтрольної частини Донбасу.

Водночас, зазначається, що у Росії ніколи не були 34% жителів підконтрольної частини Луганської області і 48% жителів підконтрольної частини Донецької області.

Крім того, соціологи зауважують, що жителі підконтрольної частини Донбасу не підтримують введення візового режиму з Росією. У Луганській області «за» візовий режим з Росією виступають 10% респондентів, а у Донецькій – 29%. 

Опитування проводилося протягом 1-11 липня 2017 року у Донецькій області та 8-26 липня у Луганській області. У кожній з областей було опитано по 500 респондентів.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ