Нещодавно доньку відомого випускника Інституту журналістики Ярослава Чорногуза висадили з автобусу за прохання обслуговувати її українською мовою. Хамський вчинок водія і пасажирського складу виправдав депутат правлячої української партії. Батько не промовчав і присвятив своїй доні вірш, який ви можете прочитати на його сторінці у фб.
Про це на свой сторінці у «Фейсбуці» написав Голова Студентського парламенту Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Данило Гайдамаха.

При цьому хлопець наголосив: «Рускій мір стоїть на трьох китах: ідеалізації совкового минулого, викривленому баченні Велікай Атєчествєной і, звісно, магучєм язикє Пушкіна і Дастаєвскава. Ці три кити паразитують на нашому національному тілі, вони вбивають наших захисників.».

Також зауважив: «Україна починається з тебе! Україна - це українська мова, історія та культура за замовчуванням. І ніяких виключень. Ніяких «я люблю Україну і українскій язик, но мєня так радітєлі научілі. Мнє так удобнєє». Неможливо любити одну, а ходити до іншої! Неможливо бути Данилом і називатися Даніїлом одночасно. Тут треба обирати. Тому за президентською порадою дайте собі відповідь на запитання «хто я?» і відверто будьте ними».

Більше - у дописі.

https://www.facebook.com/chornobrovi/posts/630050931116043

Як писав «Вголос», “Дуже болить!”: відома акторка вразила зізнанням про українську мову.

ІА "Вголос": НОВИНИ