Громадянська партія ПОРА заявляє, що у виборчих списках партій та блоків, зареєстрованих ЦВК, є щонаймнше 40 фігурантів "чорних списків" ПОРИ.

Як сказано у повідомленні, розміщеному на сайті ПОРИ, найбільша кількість фігурантів "чорних списків" – 19 – у виборчому списку Партії регіонів.

Зокрема, у них увійшли лідер партії Віктор Янукович, Микола Азаров, Олександр Єфремов, Анатолій Близнюк, Сергій Ківалов, Андрій Клюєв, Борис Колесников, Євген Кушнарьов, Петро Мельник, Сергій Рижук, Віктор Тихонов, Валентина Ткаченко, В’ячеслав Богуслав, Борис Джарти, Борис Дейч, Ігор Шкіря, Сергій Клюєв, Михайло Чечетов.

У складі "Народного блоку Литвина" – 8 кандидатів, які потрапили у "чорний список" ПОРИ: Володимир Литвин, Олексій Гаркуша, Микола Каленський, Анатолій Коваленко, Микола Сорока, Тетяна Строкань, Іван Чиж, Сергій Куніцин.

У складі Блоку "НЕ ТАК" – 5 фігурантів "чорного списку": Віктор Медведчук, Михайло Папієв, Іван Різак, Нестор Шуфрич, Олександр Царенко.

Водночас ПОРА ввела до свого "чорного списку" представників списку НСНУ Романа Зварича, Миколу Швеця та Владислава Атрошенка.

Фігурантом "чорного списку" від БЮТ є Олександр Фельдман, від Блоку Наталії Вітренко - Тарас Козак, від Партії "Відродження" - Констянтин Астров-Шумілов, від Української ліберальної партії – Марко Берфман.

Як сказано в повідомленні, зараз триває робота з формування "чорних списків ПОРИ" у регіонах, перевіряється діяльність кандидатів у депутати до місцевих органів влади.

"Обурює те, що антигерої нашого часу, особистості, пріснозвісні своєю діяльністю під час та після Помаранчевої революції досі залишаються поза увагою влади та правоохоронних органів", - сказано у повідомленні.

ПОРА також наголошує, вона ініціюватиме звернення до ЦВК з проханням надати роз’яснення, чому згадані особи були зареєстровані кандидатами у депутати.

Українська правда


ІА "Вголос": НОВИНИ