Про це пише НВ.

Пряникові будиночки

Так, різні пряникові будиночки, янголята, ялинки, сердечка та інші солодкі фігурки – це дуже красиве і смачне печиво. Але це не корисні ласощі. Такі пряники містять багато цукру, маргарину, глазурі, штучних барвників і ароматизаторів. Не варто купувати пряникові фігурки лише через їх святковий вигляд.

Карамельна тростина

Червоно-біла карамельна паличка може стати гарною прикрасою новорічної ялинки, але від вживання її в їжу краще відмовитися. Тут теж дуже багато цукру і штучних добавок, карамель може викликати карієс, зубний наліт і навіть кислотний рефлюкс.

Магазинна шинка

Купуючи шинку в магазині, ми не знаємо, в яких умовах вона готувалася і які інгредієнти використовувалися. Дуже часто магазинна шинка містить занадто багато солі, консервантів і барвників. Краще приготувати шинку самостійно.

Фруктовий торт

Фруктові торти, пироги і кекси – це, звичайно, смачно. Але в складі такої випічки багато цукру і «важких» для організму вершкового крему і солодкого сиропу. Така їжа підвищує рівень холестерину в крові і сприяє набору зайвої ваги. Краще поставте на новорічний стіл свіжі фрукти, які можна полити медом або кленовим сиропом.

Грильяж

Багато людей думають, що грильяж – це корисні солодощі, оскільки цей десерт складається з горіхів. Але ці горіхи залиті розплавленим цукром, який шкідливий для здоров’я. Якщо дуже хочеться грильяжу, краще замінити цукор на мед.

Солодкий алкоголь

Під час застілля краще триматися подалі від алкогольних напоїв з високим вмістом цукру і вуглеводів, таких як солодкі коктейлі, пиво, сидр і так далі. Коли п’єте спиртне, намагайтеся паралельно пити воду і не забувайте закушувати.

Картопляне пюре

Пюре з картоплі здається легкою стравою, але насправді для кремової консистенції в товчену картоплю додають вершкове масло і молоко, а це зайві жири. Краще подавати на стіл запечену картоплю, це більш здоровий варіант новорічної страви. Тільки без смаженого бекону.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ