«Порохоботи» у мережі активно поширювали брехню проти посла США в Україні Марі Йовановіч.

Про це сказав заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент під час свідчень у Конгресі.

Кент назвав «порохоботами» інтернет-тролів, котрі у соціальних мережах активно підтримували колишнього президента України Петра Порошенка. У США додали, що прихильники Порошенка атакували не Росію, а саме колишнього посла США в Україні.

«Раніше я згадував про так званих »порохоботів«, тролів у соціальних мережах, які активно підтримували Порошенка. І за 10 днів до виборів, замість того, щоб атакувати Росію або його політичних опонентів, як вони зазвичай робили, вони нападали на посла Йованович і мене особисто», - розповів Кент.

За його словами, «кампанію брехні» проти Йованович в основному вели Луценко з Джуліані і так звані «порохоботи».

«Виходячи з того, що я знаю, Юрій Луценко як генеральний прокурор присягнувся помститися і надав інформацію Руді Джуліані в надії, що він поширить її і це призведе до її (Марі Йованович) відкликання», - сказав Кент.

Він розповів, що Луценко навіть зустрічався наодинці з Джуліані в Нью-Йорку, і його метою було «облити брудом» Йованович і самого Кента.

Дипломат також додав, що до відставки Йованович нібито були причетні директор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький і прокурор Костянтин Кулик.

Нагадаємо, у Німеччині і США зробили заяву щодо НАТО. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ