Відповідний депутатський запит скерував нардеп від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

«Як відповідь на чергову хвилю кремлівської пропаганди про Другу світову війну.

Спрямували до Президента України депутатське звернення, в якому просимо відзначити на державному рівні науковий доробок українця Володимира Богдановича Різуна (літературний псевдонім – Віктор Суворов) та розглянути можливість присвоєння йому звання «Герой України» – як визначному історику та досліднику, борцю з комуністичною та російською пропагандою», – зазначив він на своїй сторінці у «Facebook».

«Найкраще про таку ініціативу написав авторитетний український дослідник Ігор Лосєв: «Віктор Суворов, підваживши найпотужніший імперський міф, на якому досі будується ідеологія «русского мира», зробив Україні неоціненну послугу...

Присвоєння людині, науковий подвиг якої є справді героїчним, звання Героя України стало б констатацією факту, що Україна більше не є ні протекторатом Кремля, ні елементом його зони впливу, що вона є суверенною і повноцінною державою, яка сама вирішує, хто в неї герой, а хто – зрадник, і здатна гарантувати своїм героям безпеку на українській землі. Присвоєння звання Героя України Суворову-Різуну стало би дзвінким ляпасом країні-агресору, але чи наважаться на це в Києві?», – додав Іллєнко.

Українська Держава має на офіційному рівні визнати внесок українця Володимира Різуна в руйнування імперських міфів про Другу світову війну та укріплення історичної правди, наголосив нардеп.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ