ТСН пише, що політик був сам, без соратників та охорони. Вдягнений був у зім'яте пальто, джинси і кросівки з білою підошвою.

На запитання жірналіста, що він робить в Мюнхені, Саакашвілі відповів, що їде з Амстердама до Брюсселя. На запитання, чому він сам, відповів, що завжди ходить без охорони.

Варто додати, що сьогодні в Мюнхені відкривається світовий форум із безпекових питань. 20 глав держав та урядів, міністри оборони та головні дипломати країн у неформальній атмосфері говоритимуть про головні виклики світу.

Від України туди поїдуть Петро Порошенко та Павло Клімкін. Президент виступить із промовою сьогодні ввечері. 

Як писав «Вголос», 12 лютого 2017 року ЗМІ повідомили про арешт Міхеїла Саакашвілі. Політика викрали з одного зі столичних ресторанів. Натомість у СБУ, ГПУ та Нацполіції однозначно заявили, що не мають стосунку до затримання. Не мали ніяких відомостей про арешт і в ДМС. 

Петро Порошенко заявив, що вирішувати долю Саакашвілі – не його обов'язок.

У Держприкордонслужбі згодом повідомили, що Саакашвілі повернули до Польщі. Не минулося без сутичок, адже невідомі з оточення політика накинулися на правоохоронців.  Згодом з’явилось відео, як правоохоронці у масках та зі зброєю увірвались у ресторан «Сулугуні» та затримали Міхеїла Саакашвілі.

Видворений політик також попросив допомоги у ЄС та пообіцяв повернутись.

Усю ніч екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі провів у готелі у столиці Польщі Варшаві під охороною, яку йому надала польська влада.

У грузинському парламенті заявили: якщо Саакашвілі вирішить надовго залишитися на території Польщі, грузинська сторона скерує до Варшави запит про його екстрадицію.

Міхеїл Саакашвілі пообіцяв, що не проситиме політичного притулку у Польщі. А його адвокати спробують оскаржити в Окружному адміністративному суді Києва видворення з України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ