Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За його інформацією, після публікації результатів розслідування «Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента», в якій журналісти «Схем» розповіли про таємну поїздку Порошенка у відпустку на Мальдіви, на них накинулися з критикою прихильники президента. Вони поставили під сумнів предмет і професійність розслідування.

Окрім того, пише видання, журналісти зіткнулися з численними спробами зламу їхніх електронних пошт й акаунтів у соціальних мережах і месенджерах.

Кент засудив спроби перешкодити роботі журналістів, «дискредитувати чи залякати їх в інтернеті чи будь-яким іншим чином».

«Група журналістів-розслідувачів «Схеми» відіграє критично важливу роль у виконанні нашої місії – здійснювати журналістську діяльність на підтримку демократії в Україні. Розслідування «Схем», як підтверджували численні експерти і яким присуджені міжнародні нагороди, є ретельними, точними і достовірними, відповідають найвищим професійним журналістським стандартам», – йдеться в його заяві.

Президент видання також зазначає, що робота журналістів «Схем» є свідченням їхньої відданості своїй країні.

«У зв'язку з цим Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода засуджує будь-які спроби перешкодити зусиллям дискредитувати чи залякати їх в інтернеті чи будь-яким іншим способом», – додав він.

Нагадаємо, спершу з'явилася інформація про те, що Порошенко новорічні канікули провів на Мальдівах. Згодом його прес-служба це підтвердила. За словами речників українського гаранта, оплачував він поїздку із власної кишені, а не говорив про свій візит на острови із міркувань безпеки.

Пізніше журналісти з'ясували, що поїздка на Мальдіви коштувала Порошенку щонайменше 500 тисяч доларів, а на харчування з цієї суми було витрачено близько 18 тисяч доларів ( сніданки – 10 791 долар, обіди – 4 682 долари, а вечері – у 3 165 доларів). 

Згодом видання «Вести» розвідало у туроператорів, що ж на таку суму міг наїсти президент.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ