Про це пише у Facebook журналіст Андрій Боєчко.

Так, Боєчко розповідає про кілька президентських годинників за 16, 25 та 30 тисяч доларів, згадує і про «простенький» iWatch усього за 700 доларів. Але найбільший «понт» українського гаранта, за словами журналіста, - лімітований аксесуар за 130 000 доларів.

Боєчко розповідає, що у травні 2013 року у Вінницю приїхали посли 12 держав, щоб привітати українців з Днем Європи. 

«На сцену з ними піднявся і Народний депутат України, колишній міністр в майже всіх попередніх антиукраїнських урядах Петро Порошенко, і на власному прикладі показав, як ми, українці, впритул наблизилися до «ситої» Європи. На зап’ясті у нардепа красувався Hublot Gummy Bang White Tourbillon Limited, ціна якого сягає 130 тисяч доларів США. Впевнений, якщо скласти вартість годинників усіх послів, що прибули на цей захід, вона була б меншою, ніж вартість годинника простого українського нардепа», - зазначає журналіст.

 

Також Андрій Боєчко повідомляє, що звернувся до своїх швейцарських друзів із проханням «розвідати» серед керівництва мануфактури Hublot, скільки таких годинників було вироблено, для якої категорії людей вони зроблені і чи є серед їхніх власників політики (така інформація ніколи не виходить за межі мануфактури, адже жодна фірма не оголосить ім’я клієнта без його згоди, лише через співробітників фірми можна з`ясувати хоча б якісь деталі).

«Відповідь не забарилася - за інформацією, добутою друзями, таких годинників було виготовлено не більше десяти одиниць, і власниками їх стали виключно громадяни пострадянських республік. А щодо того, для чого ці «цяцьки» призначені, все елементарно - «понти ганяти». Такого годинника неможливо не помітити навіть на значній відстані, навіть в великій юрбі, він ніби сам промовляє за свого власника - дивись, для мене гроші, як сміття, я їх не заробляю, а краду, гребу лопатою, а потім викидаю на вітер!» - коментує Боєчко.

Разом з тим, додає журналіст, цей годинник можна лише купити, продати його нереально, навіть за третину номінальної вартості: «Жодного відношення до годинникарського мистецтва він не має. Виготовлений зі сталі, покритий керамікою, з турбійоном сумнівної якості, він як біла ворона серед зграї чорних родичів».

Наостанок Боєчко згадує і про звичку Порошенка дарувати воїнам, політв’язням і дітям так звані «годинники від Президента».

«Після Януковича в «сусєках» Банкової залишилося понад тисячі годинииків Клейнод (важко назвати ці китайські прилади годинниками) з написом на циферблаті чи на задній кришці «Від Президента Януковича». Хам теж любив годинники, хоча, як «проффесар», зовсім в них не розбирався, тому замовив величезну партію підробок у ніби виробника - ніби завода Клейнод, власниками якого були луганський підприємець російського походження і московський завод «Польот». 

Не біда, якби ця фірма сама виготовляла годинники, але ж ця сувенірна продукція має повністю китайське походження і коштує від сили 7- 8 доларів! І це було цінним подарунком! Коли в 2014-му я побачив, що Порошенко вручає бійцям ці годинники, мало не впав зі стільця! Ну як? Ти ж не Овоч, тебе народ обрав! Як можна вручати бійцям таке лайно?» - каже журналіст.

Зваживши на це, Боєчко вирішив порадити близьким до Порошенка депутатам, що робити із тими «запасами». Журналістові у відповідь пообіцяли, що замовлять нові.

«І знаєте що зробили насправді! Стерли прізвище Янукович і написали Порошенко! І заплатили за цей «тюнінг» більше, ніж коштує сам годинник! Порошенко до цього часу вручає такі цінні подарунки, причому жіночі годинники чомусь вручає дітям! Ну як так можна? Ну де в цієї людини совість? Де її честь?» - обурився Андрій Боєчко.

Нагадаємо, Президент Порошенко свої новорічні канікули провів на Мальдівах, заплативши за відпочинок майже 500 тисяч доларівА це - понад 14 млн грн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ