Про це він сказав журналістам за підсумками зустрічі з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном на Всесвітньому економічному форумі в Давосі (Швейцарія), передають Українські Новини.

«За моїм переконанням, як перший крок (для деокупації та повернення Донбасу) дуже важливо, якщо буде миротворча місія Ради безпеки ООН. Я не втрачаю оптимізму, що це може відбутися в 18-му році. Принаймні я, як Президент України, і за моїм дорученням українські дипломати будемо докладати для цього максимум зусиль», - сказав він.

У контексті зустрічі спеціального представника США Курта Волкера й помічника Президента Росії Владислава Суркова в Дубаї (ОАЕ) у п'ятницю Порошенко зазначив, що Україна наполягає на продовженні дискусії про звільнення заручників на Донбасі й політичних в'язнів у Росії.

«Дуже важливо, щоб ми погодили можливий проект резолюції щодо миротворців на Донбасі із ключовими характеристиками, які мають бути в цій резолюції», - додав він.

Також Порошенко повідомив, що обговорив з Тіллерсоном питання санкцій проти Росії.

«Для нас дуже важливо мати цей механізм, щоб повернути Росію за стіл переговорів і забезпечити деокупацію Донбасу», - сказав Президент.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ