Про це він заявив на розширеній нараду з підготовки та проведення відкритих, прозорих і демократичних виборів до Верховної Ради України 26 жовтня.

«Правоохоронні органи мають запобігти провокаціям, спрямованим на зрив роботи народних депутатів цього дня з метою перешкоджання ухваленню зазначених законів. «Нам відомо, що планується низка заходів, яка немає нічого спільного ні з демократією, ні зі свободою, ні з захистом інтересів України, ні з засадами Майдану і Революції Гідності. Я впевнений, що не можна дозволити через механізми такого тиску дестабілізувати роботу Парламенту, зірвати прийняття ключових законів, які внесені у вівторок у порядок денний», - наголосив він.

Президент підкреслив, що силові структури мають запобігати підготовці таких заходів на початковому етапі. «14 жовтня, і ті 2,5 тижні, що залишились до виборів, – це персональна відповідальність кожного керівника силового відомства за забезпечення миру та спокою українських громадян», - заявив Глава держави, наголосивши на відповідальності силовиків за недопущення відкриття «другого фронту всередині країни».

ІА "Вголос": НОВИНИ