Через підвищення ціни на газ для населення в Україні уряд має розширити фінансування програми субсидій.

Відповідну вимогу до Кабміну Президент Петро Порошенко озвучив під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє «Сегодня».

"Висунув уряду вимогу захистити людей, вдосконалити і розширити програму субсидій, збільшити кошти на її виконання. Щоб від зростання тарифів не постраждала жодна бідна людина, для якої це підвищення є критичним. На 100 % забезпечити субсидіями тих, хто їх реально потребує", — заявив він.

При цьому глава держави пригрозив, що доки цю вимогу не виконають, він не підпише закон про державний бюджет-2019.

"Забезпечення субсидіями — моя головна вимога до бюджету на 2019 рік. І якщо його не врахують при підготовці державного кошторису до другого читання, то зроблю те, чого ще ніколи не робив, — просто не підпишу бюджет!", — заявив Порошенко.

Президент також наголосив, що монетизація субсидій має запрацювати в повному обсязі. Ті, хто економлять енергоресурси, повинні отримувати компенсацію "живими" грошима.

Нагадаємо, після того, як ціна на газ для населення з 1 листопада зросла 8 550 гривень за тисячу кубометрів,  Уряд на вимогу Президента вже розширив програму субсидій. Згідно з підрахунками, субсидії на газ отримують сім мільйонів українських сімей.

ІА "Вголос": НОВИНИ