Про це інформує офіційний сайт президента.

Відзнакою нагороджуються: учасники бойових дій періоду Великої Вітчизняної війни 1941 -1945 років; інваліди війни з числа осіб - учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років; колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, створених фашистською Німеччиною та її союзниками в період Великої Вітчизняної війни та Другої світової війни, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків; колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, які визнані інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин.

Разом з медаллю вручається посвідчення встановленого зразка.

Медаль виготовляється з латуні і має форму кола діаметром 32 мм. На лицьовому боці медалі – зображення монумента-скульптури «Батьківщина-мати» у місті Києві. У лівій частині знака – напис «1944», у правій – «2014». У нижній частині – зображення лаврової гілки.

На зворотному боці медалі у центрі – напис «70 років визволення України від фашистських загарбників» у п'ять рядків. У нижній частині правої сторони – зображення лаврової гілки.

Усі зображення і написи рельєфні. Знак обрамлений бортиком.

ІА "Вголос": НОВИНИ