Про це повідомив президент Петро Порошенко у вівторок на брифінгу в Німеччині за підсумками зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, - передає Українська правда.

За його словами, питання запровадження таких заходів буде винесене найближчими днями на засідання Ради національної безпеки і оборони.

«Санкції будуть максимально гармонізовані з рішенням уряду США, і, безумовно, до складу санкцій буде залучений і пан Дерипаска (Олег, російський мільярдер – ред.)», - заявив голова держави.

Він розповів, що до санкційного списку увійдуть й інші олігархи, які є ключовими учасниками «російських процесів», у тому числі щодо активної роботи в Криму та постачання Росії зброї.

«Звичайно, реакція України буде дуже швидкою і рішучою», - підкреслив Порошенко.

Як писав «Вголос», на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берлін Порошенко пообіцяв, що найближчими днями на засідання РНБО буде винесено проект рішень щодо введення санкцій проти російських олігархів.

Нагадаємо, 9 квітня Президент України Петро Порошенко прибув до Німеччини з робочим візитом.

Під час свого візиту Президент України мав намір обговорити питання направлення миротворців ООН на Донбас із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

ІА "Вголос": НОВИНИ