Про це заявив Президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції зі своїм польським колегою Броніславом Коморовським, який наразі перебуває з робочим візитом у Києві, передає «5 канал».

«Ми повинні отримати два головних питання. Перший - це визнання європейської перспективи для України. І друге - це підтримка української позиції з приводу надання безвізового режиму з 1 січня 2016 року», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» в Ризі запланований на 21-22 травня.

Нагадаємо, 30 березня з’явилась заява МЗС Латвії, що Україна може розраховувати лібералізацію візового режиму, що не є синонімом «безвізового режиму». 

Перед цим глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявляв, що Україна не отримає безвізовий режим з ЄС на травневому саміті в Ризі. Згодом він уточнив, що рішення ЄС про введення безвізового режиму з Україною залежатиме від висновків експертної комісії.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що країни Євросоюзу сумніваються щодо запровадження безвізового режиму з Україною через події в Донбасі, зокрема, через відсутність контролю над кордоном. 

31 березня депутати всіх найбільших політичних груп Європейського парламенту закликали надати Україні безвізовий режим з ЄС на Ризькому саміті «Східного партнерства» 21-22 травня.

ІА "Вголос": НОВИНИ