Теперішні темпи економічного зростання в Україні недостатні для того, щоб держава вийшла зі злиднів.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку в Києві, пише ЕП.

"Хоча ми і відновили економічне зростання, але темпи його нині недостатні, щоб люди відчули в усіх без винятку регіонах і соціальних прошарках, щоб ми перестали бути однією з найбідніших країн Європи", — зазначив Порошенко.

Гарант назвав поганим, але вимушеним рішення Кабміну про підвищення тарифів на газ для населення.

Порошенко каже, що Уряд не мав вибору між добрим і поганим сценарієм.

"Уряд стояв на розтяжці між поганим і дуже поганим — між підвищенням тарифів і потужним ударом по макрофінансовій і макроекономічній стабільності держави. А це і курс, і дефіцит бюджету, і вчасні виплати пенсій і зарплат, фінансування армії, сектору безпеки. Це вибір між Сциллою і Харибдою", — заявив він.

"Чи можна було обійтися без підвищення тарифів? Навряд, бо для стабільності та розвитку економіки потрібен транш МВФ", — додав Порошенко.

За словами гаранта, поточний стан економіки дозволяє відмовитися від кредитів міжнародних фінансових організацій.

Президент зазначив, що "це — результат злагодженої чотирирічної роботи".

"І ми би так і зробили, якби не мусили 2019-го і 2020 року долати пікові навантаження по виплаті старих боргів. Статистичні таблиці без жодних політичних пристрастей, без жодних партійних кольорів. Це — статистика. І в цьому кожен може переконатися", — заявив Президент.

Він наголосив, що Україна невдовзі матиме можливість опиратися на власні сили та переходити на інвестиції замість кредитів.

ІА "Вголос": НОВИНИ