Про це повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Порошенка, російська окупація Криму та військова агресія на Донбасі здійснили значний вплив на гуманітарну ситуацію в Україні: тисячі вбитих і поранених, мільйони переміщених осіб і нужденних.

«Колись Україна була гуманітарним донором, а тепер стала одержувачем гуманітарної допомоги. Завдяки цьому драматичному досвіду ми чітко зрозуміли, що необхідно терміново схвалити нову парадигму для гуманітарної діяльності та посилити міжнародне гуманітарне реагування», – наголосив Президент.

«Україна повністю підтримує Порядок денний для людства і основні зобов'язання, які він передбачає»,  наголосив Президент. За його словами, Україна як і раніше зобов’язується підтримувати політичне лідерство та залучення до врегулювання криз, а також зміцнювати захист цивільних осіб, забезпечити безперешкодне перевезення гуманітарної допомоги постраждалому населенню.

«Тоді як Росія і її довірені особи грубо порушують норми міжнародного права, зокрема гуманітарного, Україна буде рішуче відстоювати необхідність зміцнення своєчасної і рішучої реакції Ради Безпеки в ситуаціях, коли гуманітарні принципи ігнорують», наголосив Президент.

Він відзначив, що Україна також підтримує ініціативу скликати Світовий форум із запобігання конфліктам до 2020 задля пошуку ефективної співпраці держав-членів ООН у розв'язанні криз.

ІА "Вголос": НОВИНИ