Інформацію про повернення закону із пропозиціями Президента опубліковано на сайті парламенту.

Самі пропозиції Президента до згаданого документа наразі не оприлюднено.

Закон №3830-3 передбачав, що фінансування закладів професійно-технічної освіти відбуватиметься за кошти обласного бюджету та з бюджетів міст, що є обласними центрами, а також за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету. 

Крім того, Президент наклав вето на ухвалений Верховною Радою України закон від 04.02.2016 року №3831-2 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти», який також мав на меті врегулювати питання фінансування ПТУ.

У пропозиціях до закону Президент нагадав, що, за інформацією Міністерства фінансів України, потреба у фінансуванні професійно-технічних та інших навчальних закладів становить близько 5,8 млрд гривень, однак Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» видатки на фінансування професійно-технічних навчальних закладів не передбачено, а місцеві бюджети на ці цілі передбачили лише 4 млрд гривень. 

«Тож ухвалення закону є передумовою наступного прийняття декількох законів про внесення змін до Державного бюджету України для виділення коштів на фінансування професійно-технічних та інших навчальних закладів. Так, Верховна Рада України 4 лютого 2016 року вже ухвалила Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти», яким передбачено надання з державного бюджету місцевим бюджетам субвенції на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах», – написано в поданні Президента.

«Проте це не є гарантією невнесення в майбутньому наступних пропозицій щодо додаткового спрямування коштів Державного бюджету України на фінансування професійно-технічних та інших навчальних закладів у зв’язку з неможливістю фінансування таких закладів місцевими бюджетами. За таких обставин пропоную Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти» відхилити», – додав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ