Про це під час брифінгу у поїзді «Інтерсіті» заявив екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі, передає кореспондент «Вголосу»

«Зараз у європейському місті зупинений поїзд «Інтерсіті». Потяг затримується через якусь незрозумілу перевірку квитків. Зупинити поїзд на території іноземної держави міг лише барига. Порошенко виставив Україну на посміховисько. Він збожеволів, невже настільки не хоче втрачати доступ до корита. Над нами вся Польща сміятиметься», - заявив Саакашвілі

По гучномовці в «Інтерсіті» заявили, що причина затримки полягає у тому, що «потяг зупинений через те, що у поїзді знаходиться пасажир, який немає права на перетин українського кордону».

Саакашвілі ж відмовився виходити із поїзда «Інтерсіті». Він разом з депутатами рушив до начальника поїзда, щоб з'ясувати ситуацію.

Згодом після півгодинної затримки, після втручання європепутата Саріуша-Вольського, який подзвонив до міністра внутрішніх справ Польщі, потяг таки має рушити. 

«Завдяки втручанню польського уряду та євродепутата Саріуша-Вольського, поїзд після півгодинної затримки, поїде до України», - згодом повідомив Саакашвілі.

У затримці поїзда Саакашвілі звинуватив міністра інфраструктури України Володимира Омеляна та міністра МВС Арсена Авакова, які виконують указ президента Петра Порошенка.

Станом на 14.52 год поїзд таки не рушив. У «Інтерсіті» повторили повідомлення, що «потяг зупинений через те, що у поїзді знаходиться пасажир, який немає права перетину українського кордону».

Сам Саакашвілі закликав українців з Краківця їхати у Мостиська, де його можуть висадити, якщо поїзд таки рушить.

У коментарі журналістам директор поїзда Київ-Перемишль Інна заявила, що вона отримала вказівку від керівництва не рушати з Перемишля, поки з потяга не вийде Михеїл Саакашвілі, оскільки йому заборонений в'їзд на територію України. При цьому документів, які це підтверджують у директора поїзда немає. 

Станом на 15.32 год. поїзд не рушив. Повідомляється, що через 2 години з цього ж перону має вирушати ще один потяг. У працівників «Укрзалізниці» немає жодних документів, які б регламентували затримку «Інтерсіті».

О 15.40 у потязі оголосили, що поїзд затримується, проте наскільки часу не повідомили. Директор поїзду заявляє, що «не дає коментарів, бо народні депутати її «рознервували». Згодом директор потягу повідомила, що «Інтерсіті» нікуди не поїде. 

Станом на 16.11 поїзд все ж стоїть. Обурені пасажири вимагають пояснення від керівництва потяга, проте там відмовчуються.  Повідомляють, що пасажирів «Інтерсіті», в якому їде Саакашвілі мають пересадити на автобуси, які нібито під'їжджають. На перон також згодом має прибути ще один потяг до Києва.

Від блокування поїзду, яким мав приїхати Саакашвілі, уже відхрестились у МВС та у Міністерстві інфраструктурі. 

О 16.40 год. на перон польського Перемишля прибув ще один потяг з України. 

«Навіть Януковичу це б не прийшло в голову», - Саакашвілі прокоментував затримку «Інтерсіті».

О 17.15 год. Саакашвілі заявив, що він прибуде в Україну через КПП Краківець.

ІА "Вголос": НОВИНИ