Сьогодні, 18 грудня, п'ятий президент України та лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся з Вселенським Патріархом Варфоломієм, про яку було домовлено під час телефонної розмови 15 грудня у річницю Об’єднавчого собору. 

Про це йдеться на сайті партії.

Сторони обговорили перспективи подальшого розвитку і підтримки Православної Церкви України, у першу чергу визнання її іншими православними церквами-сестрами, відзначили важливість подальшого укріплення та розвитку ПЦУ як запоруки єднання українського суспільства. 

Зустріч між лідером «ЄС» та Варфоломієм тривала майже дві години.

«Я дуже дякую Його Всесвятості Вселенському Патріарху, Священному Синоду за таку величезну увагу, яку Його Всесвятість демонструє по відношенню до України», заявив Порошенко.

За його словами, було обговорено велика кількість питань, починаючи від результатів його візиту до Сполучених Штатів, зустріч з президентом Байденом, де вони багато говорили про Україну.

«Ми скоординували наші дії, починаючи  від процедури і процесу визнання Православної Церкви України сестрами – православними церквами в світі. Його Всесвятість залишає визнання нашої Церкви одним із своїх надважливих пріоритетів. І це дуже-дуже приємно. Ми домовилися щодо надзвичайно важливих дій, які ми будемо вживати у 2022 році», – зазначив п'ятий президент.

Він також привітав Його Всесвятість із третьою річницею Об’єднавчого собору, коли була відновлена робота Православної Церкви України при прямій  участі та підтримці Його Всесвятості Вселенського Патріарха і Синоду.

Вселенський Патріарх Варфоломій привітав Петра Порошенка і весь український народ із прийдешніми різдвяними святами. Його Всесвятість передав благословіння українському народу для того, щоб в країні був мир і добробут.

«Я передав вітання від вірних Його Всесвятості з Різдвом, з Веселими святами. Хочу передати всім телеглядачам, всім українцям благословіння від Його Всесвятості, хочу передати вітання з прийдешніми святами. Завжди пам’ятайте, що Бог є з Україною, що Вселенський Патріарх молиться за нас. Не втрачайте оптимізму. Незважаючи на всі випробування, які нам посилає доля, все буде добре», - додав лідер «ЄС».

Нагадаємо, п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко разом з дружиною Мариною взяли участь у подячному Молебні з нагоди третьої річниці Об‘єднавчого Собору. Богослужіння у Михайлівському Золотоверхому соборі очолив предстоятель ПЦУ Блаженнійший митрополит Київський та всієї України Епіфаній.
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ