«70 років тому комуністична влада здійснила депортацію на північ і захід Польщі понад 140 тисяч українців з Лемківщини, Надсяння, Підляшшя і Холмщини. Ця підступна операція відбувалася за підтримки злочинного сталінського режиму та військ НКВС, котрі з багнетами стояли на східному кордоні комуністичної Польщі, аби ніхто не міг уникнути виселення», - цитує президента «Дзеркало тижня».

Як зазначив президент «комуністична репресивна машина вкотре показала своє нелюдське цинічне обличчя». На його переконання, «упродовж останніх десятиліть українці і поляки досягай значного поступу у процесі взаємного примирення, встановлення історичної правди».

«Сьогодні ми разом із нашими польськими друзями схиляємо голови перед світлою пам'яттю усіх жертв операції «Вісла», -  наголосив Порошенко. Президент України висловив сподівання на те, що пам'ять про трагічні сторінки минулого та вшанування невинно скривджених «ще більш єднатиме український і польський народи у дружбі і братерстві, додаватиме стимулу до подальших рішучих дій задля зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща в об'єднаній Європі».

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ