Про це на брифінгу, який транслював телеканал «112 Україна», повідомив Президент України.

«Окремо було наголошено на нашому співробітництві у військово-технічному напрямку, ми більш детально будемо зараз обговорювати з міністром оборони США Матісом, але президент дав чіткі доручення для того, щоб ми розширили нашу співпрацю», - сказав Порошенко.

Порошенко також наголосив, що  США дотримуються концепції врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом імплементації мінських домовленостей.

Президент нагадав, що сьогодні виповнюється рівно три роки з моменту оголошення першого режиму припинення вогню на Донбасі і оголошення ним мирного плану, що, за словами глави держави, став основою Мінських домовленостей.

«Було відзначено, що США підтримають, залишаються вірними Мінським домовленостям і впевнений, що ми повинні вимагати від Росії повної імплементації Мінських домовленостей, пакет безпеки, де повинен бути припинений вогонь, відведена російська артилерія, танки, системи залпового вогню, забезпечений доступ СММ ОБСЄ до всієї території включно з кордоном і ми детально обговорили кроки, які будуть зроблені, напередодні візиту президента Трапма в Європу», - розповів Порошенко.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ