Натомість гарант наголошує на важливості забезпечення українських військових всіма можливостями у протидії російській агресії, інформує прес-служба АП.

«Якщо ми скасуємо АТО і в той же час не надамо військовим права діяти адекватно в умовах агресії - залишимо Україну беззахисною», – вважає президент.

За словами Порошенка, він доручив розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення окупованих територій України.

«За моїм дорученням було розроблено проект законодавчого акту, який називається «Про реінтеграцію окупованих територій Донбасу України. Він охоплює цілу низку заходів і кроків, які треба буде здійснити для забезпечення реінтеграції, для визначення правового режиму», – констатував глава держави.

Президент підкреслив, що ключовою позицією є реінтеграція цих територій.

За його словами, у підготовці законопроекту беруть участь експерти, народні депутати. Крім того, законопроект базується на умовах, які закріплені у Мінських домовленостях.

Як уже писав Вголос, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов сподівається, що найближчим часом буде завершено розробку законопроекту про зміну формату антитерористичної операції на Донбасі і парламент його оперативно розгляне.

ІА "Вголос": НОВИНИ