Про це він заявив у четвер під час виступу на урочистому заході з нагоди Дня Конституції України біля пам'ятника Пилипу Орлику в Києві, передає прес-служба АП.

«Ще одні важливі зміни до Конституції – це є відображення в Конституції Криму», – зазначив Петро Порошенко. Він закликав Конституційну комісію активізувати роботу з підготовки відповідних пропозицій.

«І Рефат Чубаров, Голова Меджлісу кримськотатарського народу, який зараз тут присутній, ми просимо, щоб Конституційна комісія активізувала свою роботу і якнайшвидше передала проект на розгляд народним депутатам. Рефат, ми разом в цьому питанні. І не тільки в цьому», – сказав Президент.

Зі свого боку, Чубаров у коментарі журналістам зазначив, що кримські татари «на своїй землі мають право на самовизначення, і це право вони хочуть реалізувати у складі Української держави», передає «Інтерфакс-Україна».

«Українські політики мають знайти таку форму, яка б, як мінімум, означала відновлення прав кримськотатарського народу, а також зміцнювала українство в Криму, вирішувала питання повернення Криму і створювала рівні умови для всіх людей, які живуть на півострові», – сказав Чубаров.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко заявив, що невдовзі внесе до Верховної Ради поправку до Конституції щодо членства в ЄС і НАТО.

Він також закликав Верховну Раду до ухвалення законопроекту про скасування депутатської недоторканності з 1 січня 2020 року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ