Про повідомляє прес-служба глави держави.

«Були обговорені шляхи допомоги внутрішньо переміщеним особам та відродження українського Донбасу. У цьому зв’язку глава держави запропонував ініціативу, щоб кожна країна ЄС підготувала цільову програму шефства над окремими містами українського Донбасу, сприяючи їхньому відродженню та відновленню інфраструктури», - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники також обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та необхідні першочергові кроки з метою досягнення прогресу у мирному врегулюванні, зокрема ініціативу з розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Крім того, під час зустрічі лідери наголосили на необхідності продовження санкцій проти РФ до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Також глава держави закликав ПА ОБСЄ продовжувати зусилля задля звільнення з російських тюрем українських політв’язнів, а також українських заручників.

Окремо було наголошено, за даними АП, на важливій ролі ПА ОБСЄ у контексті вшанування 85-х роковин Голодомору, зокрема визнання національними парламентами Голодомору геноцидом українського народу.

Разом з тим Порошенко подякував президенту ПА ОБСЄ за підтримку асамблеєю України у боротьбі з російською агресією шляхом ухвалення важливих резолюцій.

«Голос Парламентської асамблеї ОБСЄ є дуже важливим у наших спільних зусиллях зупинити агресора», - зазначив він.

У свою чергу Церетелі поділився враженнями від відвідання Донбасу та подякував українській делегації у ПА ОБСЄ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ