Про це повідомляє сайт глави держави.

Програмою візиту передбачено відвідання села Сагринь Люблінського воєводства, де Глава держави відкриє Меморіал пам’яті українців, які загинули від рук польських «селянських батальйонів» та підрозділів Армії Крайової у 1944 році.

Президент України візьме участь у богослужінні за загиблими українцями, а також зустрінеться з представниками української громади Польщі.

Петро Порошенко відвідає також Волинську область з метою участі у заходах із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років.

Зазначимо, що Шевченківські дні на Закерзонні, 74 роки тому, стали справжнім «пеклом» для українців. Починаючи з 9 березня репресії польського підпілля проти місцевого українського населення набули масового характеру. Впродовж двох тижнів було спалено 35 українських сіл Холмщини і вбито кілька тисяч їхніх мирних жителів. Символом трагічних Шевченківських днів 1944-го стало село Сагринь, де було вбито понад 800 безневинних українців, серед яких жінки, діти та літні люди.

Як писав «Вголос», 10 березня 2018 року активісти Волинської «Свободи» взяли участь у заходах із вшанування пам’яті сотень українців, знищених польською Армією Крайовою в українських селах Сагринь, Модринь і Ласків Грубешівського повіту Республіки Польща, які були спалені поляками в 1943-44 роках.

Польська поліція тоді прибула на кладовище замордованих у Сагрині українців, щоб допитати першого заступника голови Волинської облради Олександра Пирожика за те, що він «прославляв Бандеру».

ІА "Вголос": НОВИНИ