Про це власкору «Вголосу» повідомили в ОДА.

Петро Порошенко оглянув територію міжнародного автомобільного пункту пропуску, ознайомився з інформацією щодо пропускної здатності об’єкта, а також поцікавився умовами роботи волинських митників та прикордонників. Згідно зі статистичними даними, за добу МПП «Ягодин» відвідує 8,5 тисяч громадян.

Інформував Президента начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький. Зокрема, наголосив, що пункт пропуску «Ягодин» є найпотужнішим пунктом пропуску на західному кордоні України, що розташований на трасі міжнародного значення М-07 Київ-Ковель-Ягодин, яка є найкоротшим шляхом із Києва до Варшави, Берліна і Парижа та лежить на двох головних маршрутах: міжнародний транспортний коридор Гданськ-Одеса та міжнародний транспортний коридор Європа-Кавказ – Азія, що є відгалуженням міжнародного транспортного коридору Європа – Азія.

«Державна митна служба України у 2011 році завершила реконструкцію пункту пропуску «Ягодин», що  здійснювалася в межах виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У результаті проведеної реконструкції, вартість якої склала 80,2 млн грн, у пункті пропуску  «Ягодин» функціонують 26 смуг руху із забезпеченням їх повного  розмежування на  «зелений» і «червоний коридори» та використанням модуля «фільтр пункту пропуску». Пункт пропуску обладнано  сучасними інспекційно-оглядовими  рентгеноскопічним і ваговим  комплексами, а також системою відеоспостереження», – розповів начальник Волинської митниці ДФС.

У 2017 році передбачається освоїти 24,25 млн грн, аби здійснити роботи з облаштування відеоконтролю в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин».

«Впровадження безвізового режиму призведе до суттєвого зростання транспортного навантаження на інфраструктуру Волині та збільшення пасажиропотоку через територію області, сприятиме розвитку багатьох сервісів, дасть поступальний імпульс малому і середньому бізнесу. Відповідно зростуть надходження до скарбниці громади, з’являться додаткові можливості фінансування інфраструктурних і соціальних проектів у багатьох районах, в тому числі транспортні маршрути та відповідні торгівельно-сервісні зони в місцях транзитних сполучень та значних транспортних розв’язок», – зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Варто додати, що на митному пункті пропуску «Ягодин» постійно виникають черги з автомобілів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ