Таку думку висловив президент України Петро Порошенко під час розмови з колишнім головою парламенту Білорусі Станіславом Шушкевичем, передає «Белорусский партизан».

«Ось тут категорично - і Порошенко після цього сказав, і я це сказав - що не може бути миротворців з тієї країни, яка є союзником агресора. Білорусь, через ОДКБ і через угоду про так звану Союзну державу, фактично має єдине військове формування з Росією, тому миротворців з Білорусі не може бути. Країна-агресор не може направляти миротворців в Україну», - сказав Шушкевич.

Екс-голова Верховної Ради Білорусі також додав, що не бачить нічого поганого у спілкуванні Порошенка з Лукашенком, адже це сприяє захисту інтересів України.

Раніше президент Олександр Лукашенко заявив, що його країна готова взяти участь у миротворчій місії в Україні при домовленості між президентом України Петром Порошенком і Росії Володимиром Путіним.

Пізніше в МЗС України наголосили, що для миротворчої місії ООН на Донбасі Білорусь не підходить, оскільки є членом Організації Договору з колективної безпеки.

ІА "Вголос": НОВИНИ