Про це він заявив під час параду до дня Незалежності України, передає кореспондент «Вголосу»

Хвилиною мовчання під час виступу Порошенка вшанували загиблих на Сході України воїнів. 

«Сьогодні начебто і не кругла дата, не ювілей. 26-й рік незалежності виявився щедрим на кілька позитивних подій, які вплинуть на наше майбутнє. Цього року ми завершили боротьбу за ратифікацію угоди з ЄС. Щоб цього не сталось Москва доклала безліч зусиль. Але є така приказка, «собаки лають, а наш український караван йде». А дорога у нас одна – у ЄС та НАТО. Цього року ми зруйнували візову завісу. Угода про асоціацію та безвіз – це переконане свідоцтво про розрив з імперією. Тією, яку ще Рейган назвав «імперією зла». Я думаю, що ці слова підтвердить міністр оборони США. Ми нарешті вийшли з глибокого болю, шоку, який спричинила російська агресія. У нас зросло ВВП. Найболісніше вже позаду. Ми не знаємо, що у голові у того, хто сидить за «поребриком». Росія не сприймає жодної України. У кремлівських лабораторіях то Новоросію, то Малоросію вигадують. У нас нема сумніву, що Україна і українці будуть успішними. Ми йдемо у майбутнє», – сказав Порошенко.

При цьому Порошенко повідомив, що «наші захисники та гаранти нашої незалежності – це еліта нації»

«Іван Лозко, потрапивши в оточення російських окупантів,  підірвав себе гранатою, вигукуючи: «Слава Україні!», – сказав Порошенко.

Порошенко також наголосив на необхідності у цивілізованих стосунках влади та опозиції, щоб не дати можливості реваншу «п'ятої колони»: «Щоб у політичному протистоянні ми самі себе не знищили», – заявив Порошенко.

Згадав Порошенко і про Кардинала Любомира Гузара.

«Кардинал Любомир Гузар закликав ставитись до України відповідно до заповіді Божої: шануй «отца» свого», – сказав Порошенко.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ