Про це повідомила прес-служба Президента.

«Наші герої – військовослужбовці та ієрархи нашої церкви звернулись до мене з питань амністії для тих, хто пройшов горнило війни, брав активну участь у АТО, але не скоїв важких злочинів, щоб держава пішла на зустріч», - повідомив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Героями України та Предстоятелями церков.

Президент звернувся до учасників зустрічі і зазначив, що хотів би почути їх думку з цього питання, порадитись і прийняти рішення.

«Ми підтримуємо прохання і самих  покараних, і підтримуємо і саме військове керівництво, яке прохає про це. Якщо Президент помилує – це підніме авторитет самої армії, дух підтримає. Якщо ви їх помилуєте, то це буде на користь не тільки їм, а й на користь усій армії, тому ми підтримуємо прохання про помилування цих воїнів», - зазначив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

У свою чергу, Предстоятель Української православної церкви, митрополит Київський і всієї України Онуфрій зазначив, що церква робить все, щоб зберегти цілісність України. Він також підтримав пропозицію щодо помилування тих, хто скоїв не тяжкі злочини.

«Я дякую за цю пропозицію, за відповідальне, державницьке ставлення до цього і підписую Закон України «Про амністію», який дозволяє воїнам – учасникам АТО (покараним – ред.) за неважкі злочини вийти на волю», - сказав Петро Порошенко та підписав документ.

Глава держави зазначив, що ворог не очікував від українців такого самовідданого опору і героїзму. Він був упевнений у тому, що за два-три місяці країна розвалиться.

«Перш за все я хочу подякувати воїнам, які власним прикладом продемонстрували як треба боронити  державу, як треба битися і боротися за кожний клаптик української землі – як героїчно вони діяли від самого початку агресії, звільнивши дві третини Донбасу», - сказав Петро Порошенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ