Про це розповіла депутатка Європарламенту Ребекка Хармс, пише «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні вранці мені зателефонували з Банкової (Адміністрація Президента України) і президент Порошенко поінформував мене, що він не тільки підтримає Марш (рівності, організований ЛГБТ-спільнотою в Києві) з державними інституціями, а й збирається представити проект закону про рівні правах на наступному тижні», – зазначила євродепутатка. 

Разом з тим, радник єродепутатки Максим Еріставі уточнив у коментарі виданню, що Порошенко через главу своєї адміністрації поінформував Хармс про свою законодавчу ініціативу, яка «стосуватимуться і прав ЛГБТ-українців у межах європейських законодавчих стандартів».

Разом з тим, у коментарі Українській правді Адміністрація Президента заявила, що таких дзвінків на адресу Хармс з АП не здійснювали, тому ця інформація, ймовірно, - «розіграш». 

«Ребекка Хармс, скоріш за все, стала жертвою розіграшу. Від АП до неї не телефонували. Ми повністю спростовуємо внесення до ВР законопроектів, про які говорить пані Хармс», – повідомили в АП. 

Як уже повідомлялося, вранці поліція жорстоко розігнала активістів, які вийшли на протест проти гей-параду: понад 50 затриманих . У мережі також з'явилися відео кривавого розгону протестувальників.

Через проведення заходу роботу трьох станцій Київського метрополітену обмежено з самого ранку

Окрім того, у Києві кілька сотень людей вийшли з плакатом «Наварю геям їсти».

Врешті, хода ЛГБТ завершилась без жодних проблем для її учасників, протривавши усього 20 хвилин.

Охороняли гей-парад близько 5000 правоохоронців.

Раніше в ексклюзивному інтерв'ю «Вголосу» послідовник засновника Євросоюзу Роберта Шумана Джефф Фонтейн заявив, що гомосексуалізм не має нічого спільного із європейськими цінностями.

ІА "Вголос": НОВИНИ