Про це повідомляє прес-служба українського президента.

«Співрозмовники скоординували позиції напередодні зустрічі канцлера ФРН та президента РФ. Порошенко та Меркель обговорили ситуацію на Донбасі та подальші зусилля, зокрема миротворчі, для забезпечення прогресу у мирному врегулюванні», - йдеться у повідомленні.

У канцелярії Порошенка запевняють: особливу увагу він звернув на питання звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях та в РФ. Зокрема йшлося про необхідність негайного звільнення бранця Кремля українського режисера Олега Сенцова.

«Президент України та канцлер Німеччини також обговорили безпекові виклики, пов’язані із будівництвом «Північного потоку-2». Співрозмовники узгодили графік наступних контактів у рамках подальшого розвитку двостороннього діалогу», - зазначили у прес-службі Порошенка.

Як уже повідомлялося, у суботу, 18 серпня, Путін та Меркель зустрінуться у Німеччині (в урядовій резиденції - замку Месеберг за межами Берліна). Говоритимуть про війну в Сирії, насильство, що триває на сході України, і енергетичні проблеми. Окрім того, зазначається, що Володимир Путін і Ангела Меркель можуть об’єднатися проти Трампа.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ