Президент України Петро Порошенко подав на розгляд Верховної Ради проекти законів щодо скасування е-декларування антикорупційних громадських організацій, - повідомили в Адміністрації президента.

Йдеться, зокрема, про законопроекти «Про внесення змін до Податкового кодексу» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги».

Зазначено, що напередодні ці проекти були представлені під час зустрічі із представниками громадських організацій. Президент підкреслив, що розраховує на підтримку цих документів парламентом у першому читанні ще на цій сесії. Зауваження й пропозиції від громадських організацій можна буде внести при підготовці законопроекту до другого читання.

Порошенко підкреслив важливість об'єднання зусиль із громадськими організаціями для досягнення позитивного результату.

Заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків зазначив, що законопроект пропонує прозорість громадських організацій і тих фізичних осіб-підприємців, хто одержує прямо кошти донорів - міжнародну технічну допомогу.

Він також підкреслив скасування обов'язку фізичних осіб - представників громадських організацій подавати звітність у рамках е-декларування.

Звіти будуть стосуватися виключно діяльності організацій і не будуть містити інформацію про власність або будь-яке майно цих організацій чи їхніх посадових осіб.

Як писав раніше «Вголос», 30 березня цього року набув чинності закон про введення е-декларацій для антикорупціонерів.

ІА "Вголос": НОВИНИ