Петро Порошенко подякував лідерам Євросоюзу за рішення щодо подовження санкцій проти Росії. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Важлива новина з Брюсселя: лідерами Євросоюзу ухвалено політичне рішення щодо подовження економічних санкцій проти країни-агресора. Глибоко вдячний всім нашим друзям в ЄС за непорушні єдність та солідарність з Україною. Слова особливої подяки Ангелі Меркель та президенту Еммануелю Макрону за надану об'єктивну оцінку ситуації на окупованому Донбасі та визнання чіткої відповідальності Кремля за брутальне невиконання Мінських домовленостей», - наголосив він.

За словами Порошенка, ціна за агресію і надалі зростатиме, якщо Росія продовжуватиме підривати мирний процес та ігнорувати свої зобов'язання.

«Вірю, що спільним фронтом ми зможемо примусити агресора поважати міжнародне право та забезпечити відновлення суверенітету та територіальної цілісності України!», - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні, 29 червня, на саміті в Брюсселі лідери Євросюзу погодили рішення про продовження санкцій проти Росії ще на півроку. Єдиною країною, яка не підтримала це рішення, стала Італія.

ІА "Вголос": НОВИНИ