Про це він заявив під час участі у молитві за мир в Україні разом з українською громадою Іспанії, яка відбулася у Кафедральному соборі Альмудена в Мадриді, повідомляє прес-служба президента.

«Перемога – це не лише звільнення української землі. Перемога – це коли вперше більш як за 300 років в Україні з’явився реальний шанс створити Єдину помісну православну і головне – українську церкву», - сказав він.

«І ми молимося, щоб до 1030-ї річниці Хрещення України-Руси святим рівноапостольним князем Володимиром Господь дарував нам цей Томос», - додав Порошенко.

Президент нагадав, що звернувся до патріарха Варфоломія одразу ж після Великодня, 9 квітня, під час свого візиту до Стамбула.

Він зазначив, що під час зустрічі зі Вселенським патріархом наголошувалось: «Якщо буде звернення президента, якщо це звернення буде підтримано всією Верховною Радою України, якщо буде звернення українських ієрархів – синод Вселенського патріархату готовий буде надати нам Томос про автокефалію».

День Хрещення Київської Русі відзначається в Україні 28 липня. Цього року відзначатиметься 1030-річчя хрещення Київської Русі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ